avagy hogyan építs brandet profin fillérekből

Sikeres Márkaépítők

Sikeres Márkaépítők

Mennyire élsz vállalkozói káoszban?

2019. november 03. - sikeresmarkaepitok

Gyakran hallom az ügyfeleimtől, hogy el vannak teljesen veszve a káoszban. Nem az időszakos káoszban, hanem a totálisban, amikor egyik napról a másikra él a vállalkozásuk, egyik kéz nem tudja, hogy mit csinál a másik és ad hoc jelleggel megy minden. Vagy munkadömping van, vagy semmi az ég világon, látszólag csak időszakos láblógatás, de belül egy nagy feszültség a pénztelenség és a kétségbeesés között. 

Tegyél rendet!

 

sikeresmarkaepitok.jpgA vállalkozói életet a legegyszerűbben a szekrényben lapuló műanyagdobozokhoz lehetne hasonlítani. Most lehet, hogy nevetsz rajta, de tényleg így van. Épp a minap gondolkodtam rajta, hogyan tudnám a legjobban és legegyszerűbben szemléltetni és pont a műanyagos dobozokat raktam a szokásos sorba mosogatás után. 

A műanyagdobozok klasszikus tulajdonsága, hogy van rendszeresen eltűnnek a fedelek és ott állsz a szekrény előtt és van egy csomó össze nem illő dobozaljad és kupakod, vagy káosz van benne és amint kinyitod a szekrényajtót, az egész a nyakadba hullik.

Így van ez cégen belül is, akármekkora a vállalkozás. Ha nincs meg a kellő rend, a "mindennek megvan a maga helye és szerepe", akkor a rendszer instabil lesz és akkor ömlik a "műanyagdoboz" a fejedre, amikor nem számítanál rá.

Ilyen pillanat lehet egy nagy előrelépési lehetőség is, amikor hirtelen nagyot kellene ugranod, de mivel maga a rendszer nem stabil, így az ugrás is rögtön még rizikósabb, netán kudarcosabb lesz.

Hogyan tudsz akkor rendet tenni, hogy ne járj úgy, mint a szekrénybe rakosgatott műanyagdobozokkal?

Elkezdesz rendet rakni. Kidobálod a felesleges kupakokat és aljakat, vagyis sorról-sorra veszed a cégen belüli felesleges munkafolyamatokat, az időpocsékoló tevékenységeket, a hiányos részeket, ami szükséges dolog/lépés lenne, de hiányod van belőle (ez lehet egy gépbeszerzés, egy új kolléga vagy egy kiszervezett munka is...).

Csak halkan súgom meg, hogy minden konzultáción ezeket a dolgokat beszéljük át, mert a legtöbb prolbléma itt van a mikrovállalkozásokon belül is. 

Erre a rendszerteremtésre találtuk ki az Évtervező VIP Workshopunkat is, mely két helyszínen lesz elérhető, egy budapesti és egy kecskeméti időpont van 2020. januárjában, korlátozott férőhellyel.

Annak a tréningnapnak is egy fontos szerepe lesz: rendet rakunk, átláthatóvá tesszük közösen az egész évedet, lesz így időd fejleszteni, fejlődni, de ugyanígy időd lesz a családodra, barátaidra is, mert ha követed az ott tanultakat, akkor garantáltan összeszedettebb leszel és megszűnnek a felesleges időpocsékoló tevékenységeid, mint a közösségi oldalakon lógás vagy a TV előtt merengés, mert rá fogsz jönni, hogy az aktívan eltöltött idő sokkal több szabadidővel jutalmaz meg a háttérben. Csatlakozol?

A workshopra ide kattintva tudsz jelentkezni: https://www.facebook.com/events/1154625678066154/

De várunk szeretettel Facebook zárt csoportunkba is, ahol bátran kérdezhetsz, egy igazi kis zárt közösség lettünk, akik személyesen is tartják a kapcsolatot és nem csak az éterben vagyunk egymással segítőkészek és jófejek. Várunk szeretettel, de a csoportba való beengedés a kérdések megválaszolásának feltételek, elvégre üzleti dolgokról van szó ;)

 

süti beállítások módosítása