avagy hogyan építs brandet profin fillérekből

Sikeres Márkaépítők

Sikeres Márkaépítők

Ingyenélők kontra fizetős ügyfelek

így kíméld meg magad a felesleges munkától: húzd meg a határokat

2020. január 14. - sikeresmarkaepitok

Egyre többen keresnek fel, de sok közöttük a "Légyszi, mond el a véleményed erről..." típusú ügyfél?

Este 11-kor is képes rád írni, mert kérdése van? A privát számodon is hív, ha a cégest nem veszed fel?

Itt az ideje, hogy meghúzd a határokat!

Félsz attól, hogy kevesebb ügyfeled lesz? Kár....felesleges. Csak az ingyenélők fognak lekopni és ha megvannak a szabályok, akkor munkaidőben is tud rendelést leadni, nem zaklatnak feleslegesen, cégen belül is rend lesz.

Minap egy ifjú blogger írt rám, úgy este 23 óra táján, hogy mondjam el a véleményem valamiről. Ugyan megírtam neki, hogy munkaidőben írjon, csak nem érdekelte. Egészen addig, míg másnap megírtam neki az óradíjamat.

Miért?

Mert ismerem már az embereket annyira, hogy tudom: ingyen minden kell nekik (és nem fogadják meg mégsem a tanácsokat), de ha már pénzért kínálod, akkor csak az az ügyfél marad, aki komolyan is gondolja. Az időrablók meg szépen lassan eltűnnek.

Amíg önmagadat nem árazod be, addig nem lesz változás. Húzd meg a határokat, legyen vállalkozóként is munkaidőd és munkaidő utáni időd. Tudom, hogy nehéz, néha szinte lehetetlennek tűnik. De az van, hogy muszáj.

Önmagad és a családod, barátaid miatt fontos. A legfontosabb az, amikor te kiegyensúlyozott vagy, ahhoz kell énidő és kell pihenés is. Ehhez kell a határ: dolgozol vagy sem éppen. 

Van ennek egy hátulütője: ha a munkaidőből nem szeded ki a felesleges Facebookozást vagy hasonló tinglitangli időtöltéseket, akkor viszont el fogsz csúszni a munkáddal. 

TIPP: a céges telefont 18 óra után kapcsold ki, a magánt is lenémíthatod akár.

 

süti beállítások módosítása